A mindfulness megjelenése a különböző pszichoterápiás irányzatokban

A mindfulness megjelenése a különböző pszichoterápiás irányzatokban

A mindfulness megjelenése a különböző pszichoterápiás irányzatokban

A Mindfulness alapú módszerek – gyökerek, evidenciák és távlatok című rendezvénysorozat 3. eseménye

A mindfulness alapú módszerek (MBI) a modern kognitív tudományok elméletét és gyakorlati elemeit ötvözik a meditáció (szekularizált) gyakorlataival. Alkalmazásuk az elmúlt években világszerte ugrásszerűen elterjedt. Joggal merülnek fel tehát a MBI hatását, hatásmechanizmusát, hatótényezőit, illetve alkalmazás területeit érintő kérdések.

A Magyar Pszichiátriai Társaság 2019. és 2020. évi Vándorgyűlésén nagy érdeklődés fogadta a konferencia előzetes workshopjaként akkreditált Mindfulness alapú módszerek – gyökerek, evidenciák és távlatok című workshopokat.  E fogadtatás adta a lendületet ahhoz, hogy idén immár harmadik alkalommal, újabb érdekes témákat felvetve kerüljön megrendezésre ez az esemény.

Az előadásokat összekötő közös kapocs a mindfulness megjelenése a különböző pszichoterápiás irányzatok gyakorlatéban és szemléletében.

A mindfulness kutatások egyik fontos felismerése, hogy a testi fitnesz gyakorlatokhoz hasonlóan a mentális fitnesz, a tudatosság előnyei is gyakorlással alapozhatók meg. Ezt szem előtt tartva a workshop résztvevői saját élményű tapasztalatot is szerezhetnek az előadástémákhoz kapcsolódó rövid vezetett mindfulness gyakorlatokkal.

Az elmúlt időszakban a személyes megjelenésű rendezvények tervezését megnehezítette a megtarthatóság bizonytalansága. Ezért döntöttünk az online forma mellett. Tudjuk, hogy ez sok mindenben nem adja ugyanazt az élményt, mint a személyes részvétel. Bízunk benne, hogy mindezt kiegyenlítik azok az előnyök, amiket ez a forma nyújt – például az utazás nélküli hozzáférhetőség, vagy a lehetőség arra, hogy akár később is visszanézhessük az előadásokat.

Az idei előadások

Előadók

  1. Dr. Bánki M. Csaba, Címzetes egyetemi tanár
  2. Dr. Perczel Forintos Dóra, tanszékvezető egyetemi tanár, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta
  3. Dr. Szondy Máté, Klinikai szakpszichológus, PhD
  4. Dr. Ratkóczi Éva, neurológus, pszichiáter, pszichoterapeuta
  5. Dr. Unoka Zsolt, osztályvezető egyetemi docens, pszichiáter, pszichoterapeuta
  6. Dr. Purebl György, intézetigazgató egyetemi tanár, pszichiáter, pszichoterapeuta
  7. Dr. Nyitray Kornélia, orvos, mindfulness tanár

OFTEX akkreditáció

A rendezvény szakemberek számára 16 ponttal akkreditált. A tanfolyam kódja az OFTEX portálon: SE-TK/2021.II/00290. Az alábbi szakterületeken szabadon választható képzés: pszichiátria, pszichotherápia, klinikai szakpszichológus, orvosi pszichológia, addiktológia, klinikai addiktológiai szakpszichológia, alkalmazott egészségpszichológiai szakpszichológia, orvosi rehabilitáció a pszichiátria területén, neurológia.

Az OFTEX online képzésekre vonatkozó akkreditációs követelménye szerint a pontok jóváírásának egyik feltétele az élő adás idejében a programon való részvétel, amit a konferencia hátterét biztosító online rendszer rögzít. Emellett szükséges az előadásokra épülő teszt kitöltése is.

Az élő adás ideje

2021. október 15, 09.15-18.15

A képzés díja

Az előadások az élő adás alatt ingyen megtekinthetők.

Ha valaki szeretné később is visszanézni az előadásokat, illetve a konferencia költségeit támogatná, támogatói jegy vásárlásával erre is van lehetősége.
A támogató jegy ára:
– a konferencia (október 15-e) előtt 30.000 Ft, amely egy éven át lehetőséget ad a konferencia összes előadásának visszanézésére
– a konferenciát követően az egyéves hozzáférés díja előadásonként 10.000 Ft, illetve az összes előadáshoz a hosszabb hozzáférés 50.000 ft -ért lesz elérhető.

Jelentkezés

 

 

Tetszett? Oszd meg másokkal is!