Előadások, rendezvények

Előadások, rendezvények

A mindfulness megjelenése a különböző pszichoterápiás irányzatokban webinárium

  Dátum: 2021. október 15. élő közvetítés, utána online elérhető tartalom

  Helyszín: virtuális online rendezvény

  Vezeti: ld. program

  Csoportlétszám:

  Ár: az előadások az élő adás alatt ingyen megtekinthetők. A későbbi hozzáférés az eseményt megelőző regisztráció esetén a konferencia összes előadására 30.000 Ft. Az eseményt követően az előadások egyenként 10.000 Ft-ért, a teljes konferencia anyaga pedig 50.000 Ft-ért lesz megvásárolható. A regisztrációs díjat átutalással lehet befizetni, az ehhez szükséges adatok:Dr. Nyitray Kornélia OTP 11773023-00157803 / Közlemény: jelentkező neve + webkonf.

  Egyéb megjegyzések:

FONTOS: 

 1. A regisztrációs díj  átutalása esetén se felejtsd el kitölteni a jelentkezési űrlapot, itt tudod megadni, hova küldjem a konferencia elérhetőségről az információkat!
 2. A támogató díjat befizetők a jelentkezési ablak üzenet mezejébe azt a nevet és címet legyenek kedvesek beírni, amire a befizetésről szóló számlát szeretnék kérni. 
 3. A jelentkezési ablakot kitöltő érdeklődők egy tájékoztató levelet kapnak. Ha ez nem érkezne meg egy napon belül, elképzelhető hogy a spam vagy a promóciós mappába került. Ha ott találja meg, akkor  érdemes áthelyezni a levelet innen a főmappába és a levél feladóját felvenni a kontaktok közé, hogy a későbbi értesítések biztosan időben szem előtt legyenek:)

Gazdag és egyedülálló egésznapos web-konferencia – részletes program és bővebb részletek megtalálhatók a további információk gombra kattintva.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK  

Jelentkezés

A róka megszelídítése – Tudatos jelenléttel a stressz ellen; mindfulness gyakorlatok

  Dátum: 2020. FEBRUÁR 14. PÉNTEK 16.00-16.30

  Helyszín: Háziorvosok Pszichiátriai és Pszichoszomatikus Akadémiája VI. - Hotel Azúr, Siófok

  Vezeti:

  Csoportlétszám:

  Ár:

  Egyéb megjegyzések:

Mindfulness gyakorlatok gyógyítók számára

 

Az előadásra a 2020. február 13-15. között a Hotel Azúr, Siófokban hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Háziorvosok Pszichiátriai és Pszichoszomatikus Akadémiája (HOPPÁ) keretein belül kerül sor.

Az előadás a mindfulness (éber jelenlét) gyakorlatok stresszcsökkentésben betöltött szerepét foglalja össze, kitérve a mindfulness gyógyításban betöltött egyéb előnyös hatásaira is. A résztvevők ízelítőt kapnak néhány rövid gyakorlat segítségével abból, hogyan lehet a betegellátás forgatagában is feltöltődni néhány pillanatnyi jelenlétnek köszönhetően.

Akkreditált képzés nem csak háziorvosok számára. Jelentkezés: Convention Budapest Kft., kvamos@convention.hu

Jelentkezés

Tudatos Jelenlét a 21.században – a mindfulness elmélete és gyakorlata szakmai workshop

  Dátum: 2020. január 22., 10:15–17:30

  Helyszín: Budapesti Kongresszusi Központ ( Budapest, Jagelló út 1-3, 1123 )

  Vezeti: Prof. Dr. Bánki M. Csaba, pszichiáter, pszichofarmakológus, címzetes egyetemi tanár; Dr. Purebl György, PhD, pszichiáter, pszichoterapeuta szakorvos ; Dr. Szondy Máté, PhD, klinikai szakpszichológus, mindfulness (MBCT) oktató; Dr. Nyitray Kornélia, orvos, mindfulness (MBCT) oktató

  Csoportlétszám: A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött

  Ár: A tanfolyam díja: 18.000 Ft; A részvételi díj befizetésének módja: előzetes átutalás Bankszámlaszám: Dr. Nyitray Kornélia OTP 11773023-00157803 / Közlemény: jelentkező neve – kiválasztott esemény címe

  Egyéb megjegyzések:

Jelentkezés

A mindfulness alapú módszerek (MBI) a modern kognitív tudományok elméletét és gyakorlati elemeit ötvözik a meditáció (szekularizált) gyakorlataival. Alkalmazásuk az elmúlt években világszerte ugrásszerűen elterjedt. Joggal merülnek fel tehát a MBI hatását, hatásmechanizmusát, hatótényezőit, illetve alkalmazás területeit érintő kérdések.

A Magyar Pszichiátriai Társaság előző évi Vándorgyűlésén nagy érdeklődés fogadta a rendezvény előzetes workshopjaként akkreditált Mindfulness alapú módszerek – gyökerek, evidenciák és távlatok című workshopot.  E fogadtatás adta a lendületet ahhoz, hogy immár második alkalommal, újabb érdekes témákat felvetve kerüljön megrendezésre ez az esemény. Az előadásokat összekötő közös kapocs a mindfulness bennük megjelenő gyakorlata és szemlélete.

A mindfulness kutatások egyik fontos felismerése, hogy a testi fitnesz gyakorlatokhoz hasonlóan a mentális fitnesz, a tudatosság előnyei is gyakorlással alapozhatók meg. Ezt szem előtt tartva a workshop résztvevői saját élményű tapasztalatot is szerezhetnek néhány vezetett mindfulness gyakorlat keretében.

Az idei előadások:

 • A mindfulness módszerek gyökerei, neurobiológiai alapjai és  a mindfulness módszerek hatékonyságát alátámasztó evidenciák -átfogó ismeretek a mindfulness eredetéről és alkalmazását támogató evidenciákról. Előadó Dr. Bánki M. Csaba pszichiáter, neuropszicho-farmakológus, címzetes egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia doktora
 • A mindfulness megjelenési formái az ökológiai terápiákban és a modern kognitív terápiás módszerekben (MTC, ACT, DBT). Előadó Dr. Purebl György, PhD, pszichiáter, pszichoterapeuta szakorvos
 • “Digitális tudatosság” avagy Technológia és tudatos jelenlét: veszélyek és lehetőségek – Előadó: Dr. Szondy Máté, PhD, klinikai szakpszichológus, mindfulness oktató
 • Trauma szenzitív mindfulness – Az új irányzat elveinek megismerésével rálátást kaphatunk arra, hogy milyen módosítások javasoltak a mindfulness módszerek alkalmazásakor annak érdekében, hogy a lelki sérüléseket átélő vagy átélt emberek újratraumatizációja elkerülhető legyen, és a gyakorlás valóban a nehéz élmények feldolgozását segítse. Előadó: Dr. Nyitray Kornélia, orvos, mindfulness oktató
 • Saját élményű tapasztalat – mindfulness gyakorlatok Dr. Szondy Máté és Dr. Nyitray Kornélia vezetésével.

A rendezvény szakemberek számára akkreditált. A tanfolyam kódja az OFTEX portálon:SE-TK/2020.I./00068. Akkreditált szakterületek: pszichiátria, neurológia, pszichotherápia, klinikai szakpszichológus, klinikai addiktológiai szakpszichológia, orvosi rehabilitáció a pszichiátria területén Pontértéke 16 pont (a konferencián való részvételért járó pontokon felül).

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött! Jelentkezni lehet a “Jelentkezés” ikonra kattintva vagy a mindfulnellyjelentkezes@gmail.com email-címen.

A rendezvény minden érdeklődő számára nyitott, nem csak a konferencia résztvevői számára. Szeretettel várunk mindenkit!

ELŐADÓK

Bánki M. Csaba

Bánki M. Csaba pszichiáter, neuropszicho-farmakológus,   címzetes egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia doktorának előadásában hallhatsz a mindfulness ősi gyökereiről, betekintést nyerhetsz Gautama tanításaiba, a meditáció filozófiájába és felfedezheted a párhuzamokat a sztoicizmustól egészen a kognitív pszichológiáig (Epiktetosztól Beck-ig) vonuló nyugati filozófiai és pszichoterápiás megközelítésekkel. Az előadás emellett áttekinti a meditáció neurobiológiáját, a gyógyszerek és a pszichoterápiák meglepően hasonló agyi hatásmechanizmusát, feltérképezve, hogy az éber jelenlét rendszeres gyakorlásával milyen változások érhetők el az agy szerkezetében és működésében.

Purebl György

Purebl György, PhD, pszichiáter, pszichoterapeuta szakorvos előadásában az ökomedicinában felismerhető mindfulness elemekről ad ízelítőt.

 

 

 

 

Szondy MátéSzondy Máté, PhD, klinikai szakpszichológus, családterapeuta, kutató, mindfulness tanár előadásában a digitális tudatosságról, a technológiában rejlő veszélyekről és lehetőségekről beszél. Előadását tudatosság gyakorlattal zárja.

 

 

 

 

Nyitray Kornélia

Nyitray Kornélia, orvos, mindfulness (MBCT) tanár előadásában arról hallhatsz, hogy milyen módosításokkal lehet biztonságosan alkalmazni a mindfulness módszereket traumát átélt embereknél. Emellett mindfulness gyakorlatok bemutatásával ad saját élményű ízelítőt a hallgatóság számára.

 

 

 

 

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK  

Jelentkezés

Mindfulness: Leheletnyi nyugati tudomány és keleti bölcsesség találkozása

  Dátum: 2019. december 11. (szerda) 13:30-16:00

  Helyszín: Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet, 1135 Budapest, Lehel u. 59. "B" épület II. emelet Tanácsterem

  Vezeti: Dr. Nyitray Kornélia orvos, mindfulness oktató, do-in gyakorlatvezető

  Csoportlétszám: maximum 80 fő

  Ár: díjmentes

  Egyéb megjegyzések:

Leheletnyi nyugati tudomány és keleti bölcsesség találkozása

Az előadással felvezetett beszélgetés a “Lehel(etnyi) tudomány” előadássorozat idei utolsó eseménye. A rendezvény bárki számára nyitott (nem csak pszichiáterek és pszichológusok számára).

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK  

Jelentkezés

Mindfulness elméletben és gyakorlatban, a hétköznapokban és a klinikumban

  Dátum: 2019.11.21. (csütörtök), 10.00-16.30

  Helyszín: Nyírő Gyula Kórház-Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet, 1135 Budapest, Lehel u. 59. "B" épület II. emelet

  Vezeti: Prof. Dr. Füredi János, Csigó Katalin PhD, Dr. Németh Attila PhD, Dr. Nyitray Kornélia, dr. Moretti Magdolna

  Csoportlétszám: minimum 20, maximum 50 fő

  Ár: 18000 Ft.

  Egyéb megjegyzések:

Ősi gyökerekből eredő modern irányzatok a pszichoterápiábanMindfulness elméletben és gyakorlatban, a hétköznapokban és a klinikumban

A program vázát a vezetett meditációk adják, így saját élményű  ízelítő nyerhető a mindfulness meditációkból. Emellett az előadások áttekintik a mindfulness alapú és mindfulness technikákat alkalmazó módszerek elméleti alapjait, alkalmazási területeit a hétköznapi életben, részletesen kitérve a klinikumban  való alkalmazás lehetőségeire és speciális területeire. Az esemény végén arra is lehetőség nyílik, hogy  a Téged leginkább foglalkoztató kérdéseket megbeszélhesd az előadókkal.

Az esemény pszichiáterek és pszichológusok számára 12 CME pontttal akkreditált képzésnek minősül, emellett bárki (nem kizárólag a segítő szakmában dolgozók) számára nyitott. (Oftex kódszám: SE-TK/2019.II/00257, címe: Mindfulness módszerek a klinikumban – sajátélményű gyakorlattal ötvözött továbbképzés)

Jelentkezés: mindfulnelly@gmail.com

Mindfulness meditáció

Program:

10.00 Regisztráció

10.30 Tudatos megérkezés (mindfulness meditáció) – Dr. Nyitray Kornélia

10.50 Köszöntés – Prof. Dr. Füredi János és Bevezetés – Dr. Németh Attila, PhD

11.15  A mindfulness módszerek áttekintése, alkalmazási területei az egészségügyben és azon túl – Dr. Nyitray Kornélia

11.45 Vezetett mindfulness meditáció – Dr. Nyitray Kornélia

12.15 Ebéd (kérjük a kedves résztvevőket, hogy az ebédről maguk gondoskodjanak)

13.15 Vezetett mindfulness meditáció – Dr. Nyitray Kornélia

13.45 Ízelítő a mindfulness eszköztárából a mindennapi pszichiátriai praxisban, esetvignetták, technikák – dr. Moretti Magdolna

14.45 A mindfulness alkalmazhatósága pszichoterápiás osztályon – a módszer helye a többi pszichoterápiás irányzat között – Csigó Katalin PhD

15.30 Diszkusszió – dr. Moretti Magdolna, Csigó Katalin Phd, dr. Nyitray Kornélia

16.00 TESZTVIZSGA (15 kérdéses kérdőíves módszerrel a CME pontok megszerzéséhez)

16.30 Zárómeditáció – Dr. Nyitray Kornélia

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK  

Jelentkezés

Mindfulness alkalmazása a szexuális diszfunkciók kezelésében

  Dátum: 2019. június 1. 15.15-15.35

  Helyszín: A Magyar Szexuális Medicina Társaság VI. Konferenciája , Szeged, Forrás Hotel

  Vezeti: Dr. Vizi János és Dr. Nyitray Kornélia

  Csoportlétszám:

  Ár:

  Egyéb megjegyzések:

Mindfulness alkalmazása a szexuális diszfunkciók kezelésében

Absztrakt

A szexben csakúgy, mint az élet más területein a figyelem elterelődése teljesen szokványos jelenség. A figyelem a szexualitáshoz kapcsolódó testi- lelki élményekről, érzékszervi észlelésekről az észlelt testi működések megfigyelésére, azok kognitív minősítésének terrénuma felé terelődik. Evolúciós okokból a mentális működések elsősorban a veszélyhelyzeteket monitorozzák, azok elkerülését célozzák. A szexuális funkcionálással interferáló mentális tartalmak is általában valamilyen a szorongással kapcsolatosak. Ez megnyilvánulhat a hétköznapi aggodalmak kikapcsolásának képtelenségében, vagy a személyes hiedelmekben gyökerező szexuális „normákkal” adekvát megfelelés monitorozásában. Ilyen szexuális hiedelmek kialakulhatnak a „normálisnak” címkézett szexuális működésre vonatkozóan (pl. a „siker” fogalma vagy az „ilyennek kellene lennie, és ha nem ilyen, akkor nem az igazi” típusú gondolatok). Ezek a mélyen gyökerező hiedelmek felfedezhetők az erektilis diszfunkció és az ejaculatio praecox vagy a női orgazmuszavarok hátterében is. A szorongás gyakori következménye a monitorozás, a társsal való kapcsolattól és a helyzettől elszakadt én-centrikus önmegfigyelés. A folyamatot pedig a szorongás keltette szimpatikus izgalom hatására beinduló ördögi kör súlyosbítja.

A mindfulness abban segíthet, hogy az aktuális szituációra irányuló teljes figyelmet pillanatról pillanatra az „itt és mostra” irányítsa és ha az mégis elterelődne, gyengéden és kedvesen visszaterelje. Előítéletektől és minősítésektől mentesen elfogadja a partnert és az aktuális tapasztalatokat, úgy ahogy azok vannak, anélkül, hogy az elvárásoknak, előítéleteknek megfelelően címkézné azokat. Ebben a jelenlét alapú, testi, érzékszervi szintű megélésben az egyik kulcs a figyelemirányítás művészete. Segít felismerni a különbséget a konceptuális és érzékszervi lét között, és valahányszor elterelődik a figyelem, újra és újra gyengéden visszaterelni a jelen-létbe, az együtt-létbe. Másrészről a mindful szex magában foglalja azt is, hogy képesek vagyunk magunkra, a partnerünkre és a megélt élményeinkre is minősítések nélkül tekinteni. Elfogadni minden tapasztalatot, anélkül hogy automatikusan „rossz” vagy „jó” kategóriába rendeznénk, vagy megpróbálnánk megváltoztatni azokat. A mindfulness két pillére tehát a figyelemirányítás fejlesztése és a hozzáállás megváltoztatása. Ezek a készségek tapasztalati úton meditációs gyakorlatokkal fejleszthetők, és olyan általános szemléletbeli változással járhatnak, ami nem csak a szexualitásban, hanem az élet más területein is több örömöt és elégedettséget hozhatnak.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK  

Jelentkezés

Mindfulness – egy ősi módszer újraéledése a lelki ellenállóképesség védelmében

  Dátum: 2019. április 13-14. (szombat - vasárnap)

  Helyszín: VI. Interdiszciplináris Holisztikus Életmód Kongresszus, Ferencvárosi Művelődési Központban (1096 Budapest, Haller u. 27.)

  Vezeti: Dr. Nyitray Kornélia

  Csoportlétszám:

  Ár: Ld. megjegyzésben

  Egyéb megjegyzések:

A rendezvény fő témája  “A gyógyítók egészsége”.  Előadásomban ehhez kapcsolódva azt foglalom össze, milyen hatással lehet a mindfulness (éber jelenlét) gyakorlása a gyógyítók egész-ségére és a gyógyítás minőségére. Bemutatok néhány olyan rövid mindfulness gyakorlatot is, amivel akár egy zsúfolt nap közben  is fellélegezhetünk pár pillanatra, hogy utána megújultan folytathassuk a hivatásunkat.

Absztrakt

Gyógyító szakemberként, akik a betegek szenvedését hivatottak csökkenteni, mi magunk is stresszhatás alatt dolgozunk. A Medscape nemrég megjelent felmérése szerint az orvosok közel fele az Egyesült Államokban is kiégés tüneteiről számol be. A kiégés nemcsak az empátia kifejezését nehezíti meg, az ellátás minőségét gyengíti, és a beteg- elégedettséget csökkenti, a tévedések és műhibák számát növelheti, de a saját személyes jól-létünkre és magdr. Nyitray Nelli, mindfulness oktató, do-in oktató és shiatsu-gyógyász ánéletünkre is rányomhatja bélyegét (alkohol/drog abúzus, balese- tek, stresszzavarok,-betegségek, családi és párkapcsolati viszályok stb.). Előadásomban röviden érzékeltetem a reziliencia („lelki ellenállóképesség”) fontosságát a kiégés és az együttérzéses kifáradás (az ún. másodlagos trauma) megelőzésében. Bepillantást nyúj- tok a mindfulness módszerek elméleti hátterére és gyakorlatára, kiemelve hogy milyen hatással lehet a mindfulness (éber jelenlét) gyakorlása a gyógyítók egész-ségére és a gyó- gyítás, az orvos-beteg kapcsolat minőségére, a betegelégedettségre. Ízelítőt adok arról, hogyan válhatnak a mindfulness-gyakorlatok egyfajta klinikai alapkészséggé, hogyan alkalmazhatók a mindennapi gyakorlatban. Bemutatok néhány olyan rövid mindfulness gyakorlatot is, amivel akár egy zsúfolt nap közben is fellélegezhetünk pár pillanatra, hogy utána megújultan folytathassuk a hivatásunkat.

A rendezvényről és az előadásról Madocsai Eszter, a Nemzetközi Shiatsu Iskola vezetője által készített beszámolóból egy részlet:”

“…minden előadó a saját megoldásait, útját, a saját meggyőződését hitelesen és szenvedélyesen képviselte. Közülük egy előadót szeretnék kiemelni, dr. Nyitray Nellit, aki a mindfulness módszer tanára, és aki do-in oktató és shiatsu-gyógyász is egyben. Nelli remekül összefoglalta az éber jelenlét, azaz a mindfulness lényegét, a gyakorlás jellemzőit és előnyeit. Kiemelte a reziliencia, azaz a lelki ellenálló-képesség védelmére gyakorolt hatását. Egy rövid gyakorlást is csináltunk a vezetésével, hogy át is tudjuk élni, amiről szó van. Ha egy programokkal, kihívásokkal teli nap folyamán néhány percre megállunk, és éber jelenléttel, a tudatunk lecsendesítésével elvégezzük a jól bevált mindfulness gyakorlást, akkor új erőkkel gazdagozva tudjuk folytatni a feladatainkat. Ezek után kiemelte, milyen hatása van a módszer gyakorlásának a gyógyítók testi-lelki egészségére, az orvos-beteg kapcsolat alakulására, a beteg elégedettségére. Beszélt arról, hogyan válhat a mindfulness egyfajta klinikai alapkészséggé a kiégés és a stressz ellen. Magával ragadó Nelli szakértelme, meggyőző és autentikus személyisége. A shiatsu praxisban, a kezelések hatása jól támogatható lenne az éber jelenlét otthoni gyakorlásával. Biztosan van olyan a klienseink között, akinek ez hozna megoldást. Nellitől megtanulhatja.”

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK  

Jelentkezés

Mindfulness – gyakorlással összekötött szakmai workshop

  Dátum: 2019. jan. 23., 10:15–17:30

  Helyszín: Széchenyi Egyetem, Győr, Egyetem tér 1.

  Vezeti: Prof. Dr. Bánki M. Csaba, pszichiáter, pszichofarmakológus, címzetes egyetemi tanár; Dr. Moretti Magdolna, Pszichiáter-pszichoterapeuta főorvos,, EMDR terapeuta; Dr. Szondy Máté, PhD, klinikai szakpszichológus, mindfulness (MBCT) oktató; Dr. Nyitray Kornélia, orvos, mindfulness (MBCT) oktató

  Csoportlétszám:

  Ár: a tanfolyam díja: 18.000 Ft

  Egyéb megjegyzések:

A Magyar Pszichiátriai Társaság 2019. évi Vándorgyűlésének előzetes workshopjaként akkreditált szakmai képzés.

 • Átfogó ismeretek a mindfulness eredetéről és alkalmazását támogató evidenciákról

 • Segítség a mindfulness technikák helyének megtalálásához a terápiás palettán

 • A klinikai gyakorlatban is alkalmazható tudás

 • Saját élményű tapasztalat

A mindfulness alapú módszerek (MBI) a modern kognitív tudományok elméletét és gyakorlati elemeit ötvözik a meditáció (szekularizált) gyakorlataival. Alkalmazásuk az elmúlt években világszerte ugrásszerűen elterjedt. Joggal merülnek fel tehát a MBI hatását, hatásmechanizmusát, hatótényezőit, illetve a klinikai alkalmazás területeit érintő kérdések, elsősorban arról, hogyan illeszthető a meglévő terápiás palettába. A workshop ezen túlmenően részletesen feltárja a mai kortárs világban reneszánszát élő ősi gyakorlatok tudományos hátterét, gyakorlati elemeit, sokrétű alkalmazhatóságát (nem csak pszichoterápiában és egészségügyben, hanem számos más területen, pl. oktatásban, sportban, vezetőképzésben, személyiségfejlesztésben) is.

A mindfulness kutatások egyik fontos felismerése, hogy a testi fitnesz gyakorlatokhoz hasonlóan a mentális fitnesz, a tudatosság előnyei is gyakorlással alapozhatók meg. Ezt szem előtt tartva a workshop résztvevői saját élményű tapasztalatot is szerezhetnek néhány vezetett mindfulness gyakorlat keretében.

A workshop vezetői:

Prof. Dr. Bánki M. Csaba, pszichiáter, pszichofarmakológus, címzetes egyetemi tanár
Dr. Moretti Magdolna, Pszichiáter-pszichoterapeuta főorvos,, EMDR terapeuta
Dr. Szondy Máté, PhD, klinikai szakpszichológus, mindfulness (MBCT) oktató
Dr. Nyitray Kornélia, orvos, mindfulness (MBCT) oktató

A tanfolyam kódja az OfTEX portálon: SE-TK/2019.I./00039

Akkreditált szakterületek: pszichiátria, neurológia, pszichotherápia, klinikai szakpszichológus, klinikai addiktológiai szakpszichológia, orvosi rehabilitáció a pszichiátria területén
Pontértéke 16 pont.

A tanfolyam díja: 18.000 Ft.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

ELŐADÓK

Bánki M. Csaba

Bánki M. Csaba pszichiáter, neuropszicho-farmakológus,   címzetes egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia doktorának előadásában hallhatsz a mindfulness ősi gyökereiről, betekintést nyerhetsz Gautama tanításaiba, a meditáció filozófiájába és felfedezheted a párhuzamokat a sztoicizmustól egészen a kognitív pszichológiáig (Epiktetosztól Beck-ig) vonuló nyugati filozófiai és pszichoterápiás megközelítésekkel.

Az előadás emellett áttekinti a meditáció neurobiológiáját, a gyógyszerek és a pszichoterápiák meglepően hasonló agyi hatásmechanizmusát, feltérképezve, hogy az éber jelenlét rendszeres gyakorlásával milyen változások érhetők el az agy szerkezetében és működésében.

Moretti Magdolna - pszichiáter főorvos, pszichoterapeuta

Moretti Magdolna, többféle pszichoterápiás irányzatban jártas pszichiáter főorvos (kognitív viselkedésterapeuta, kiképző családterapeuta, EMDR terapeuta) ad ízelítőt arról, hogyan illeszthetők a mindfulness elemek a mindennapi pszichiátriai praxis eszköztárába.

Szondy Máté

 

 

 

 

 

 

 

Szondy Máté, klinikai szakpszichológus, PhD, családterapeuta, kutató, mindfulness (MBCT)­ tanár előadásában a modern pszichológiai irányzatok között tárja fel a mindfulness alapú módszerek helyét, és áttekintést ad az evidenciákkal alátámasztható alkalmazási területeiről. Előadását mindfulness meditációval zárja.

Nyitray Kornélia, orvos, mindfulness (MBCT) tanár

 

 

 

 

 

 

 

Nyitray Kornélia, orvos, mindfulness (MBCT) tanár vezetett mindfulness meditációkkal kiegészítve mutatja be a mindfulness alapú és mindfulness technikákat alkalmazó módszereket, majd a Mindfulness Alapú Kognitív Terápia felépítésébe ad részletesebb betekintést.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK  

Jelentkezés

Tetszett? Oszd meg másokkal is!