Mindfulness női érzékiség tanfolyam

Mindfulness női érzékiség tanfolyam

Mindfulness női érzékiség tanfolyam

 

Az érzékiség és az intim párkapcsolat a női jól-lét és megelégedettség meghatározó eleme. A nevelés során belénk ültetett gátlások, a médiából és a környezetünkből áradó tévhitek, a túlhajszolt élet, a sok a teendő okozta állandó feszültség azonban gyakran gátolja az érzékiség megélését.

 

Ebben a csoportban a helyed, ha úgy érzed…

  • … nehezen tudsz kikapcsolni a fejedben zajló eseményekből, a teendők körül cikázó gondolatokból és átadni magad az együttlét örömének
  • … fogytában van vagy már teljesen hiányzik az intimitás a párkapcsolatodból
  • … megakadályoznak a gátlások az intimitás átélésében, élvezetében
  • … nem igazán tudsz ráhangolódni és örömöd lelni a szerelmi életben

A regisztrált mindfulness oktató vezetésével elsajátított mindfulness (tudatos jelenlét) gyakorlatok segítenek abban, hogy saját magunkkal és környezetünkkel elfogadóbb viszonyt alakíthassunk ki, és harmonikusabb kapcsolatban élhessünk. Hogy az elvárások, előítéletek és minősítések helyett az elénk táruló pillanatnyi lehetőségek vezessenek. Megtanítanak arra, hogy a figyelmünket a jelen pillanatra irányítsuk, és a fejünkben zajló régi vagy jövőbeli történetek (a múlt drámái, vagy a jövőbeli teendők miatti szorongások) helyett átélhessük a jelen pillanat adta élmények teljes mélységét. A jelen pillanat teljes átélésével észre vehetjük, ami addig elkerülte a figyelmünket, és kutatásokkal igazolt tény, hogy e részletgazdagabb tapasztalat egyben örömtelibb, boldogabb életet eredményez.

Az így nyert tapasztalati bölcsességet tudományosan megalapozott tudással is gazdagítjuk. A szexuális medicinában jártas szakember segítségével eloszlatjuk az örömeinknek gátat szabó babonákat, tévhiteket és irreális elvárásokat.

A csoportban tehát nem speciális szexuális technikákat sajátítunk el, hanem az élet más területein is hasznosítható, általános érvényű módszerekkel ismerkedhetünk meg. Azzal foglalkozunk, hogyan tudjuk azokat az intim kapcsolatainkban is kamatoztatni. „Mellékhatásképpen” az élet más területén is várható egy teljesen új, elfogadóbb, türelmesebb, bizalomtelibb látásmód, és örömtelibb élet kibontakozása.

Mindez igényes és csendes környezetben, kis létszámú bizalmi légkörben.

A tanfolyam 6 kétórás csoportos foglalkozásból áll, a találkozások között otthon végzendő gyakorlatokkal. A csoportos találkozások időpontja:

  1. október 13. vasárnap 18.00-20.00
  2. október 20. vasárnap 18.00-20.00
  3. október 27. vasárnap 18.00-20.00
  4. november 3. vasárnap 18.00-20.00
  5. november 10. vasárnap 18.00-20.00
  6. november 17. vasárnap 18.00-20.00

A tanfolyam nem minősül pszichoterápiának vagy bármilyen más orvosi kezelésnek, jóllehet azok hatását is kedvezően kiegészítheti. Amennyiben testi vagy lelki probléma miatt gyógykezelésre van szükséged, jelentkezésed előtt kérünk konzultálj a kezelőorvosoddal!

 

Tetszett? Oszd meg másokkal is!