Mindfulness segítség a segítőknek

Mindfulness segítség a segítőknek

Mindfulness a segítő szakemberek számáraKÖVETKEZŐ TANFOLYAM INDULÁSA: 2020.JANUÁR 30., Kapcsolat Ambulancia, 1062 Budapest, Bajza utca 56. 

Másokat segítünk – neveljük, ápoljuk, gondozzuk, gyógyítjuk, tanítjuk a gyermekeinket, tanítványainkat, betegeinket, hozzátartozóinkat.

Vajon felmerül-e egyáltalán bennünk, hogy mi magunk is stresszhatás alatt tesszük mindezt? Hogy időnként fel kellene töltődnünk ahhoz, hogy szívünk kívánsága szerint sokáig bőkezűen adakozhassunk a szeretetünkből, türelmünkből, energiánkból?

A stressz és a kimerülés, majd kiégés nemcsak az empátia és a szeretet kifejezését nehezíti meg. Gyengíti az ellátásunk minőségét, csökkenti a megsegítettek elégedettséget, növelheti a tévedések (szakembereknél a műhibák) számát. És ez még nem minden. A saját személyes JÓL-LÉTünkre, EGÉSZ-SÉGünkre, magánéletünkre is rányomhatja bélyegét (balesetek, stresszbetegségek, családi és párkapcsolati viszályok, alkohol/droghasználat stb.).

A mindfulness (tudatos jelenlét) elsajátításával és gyakorlásával sokat tehetünk a stressszel szembeni lelki ellenállóképességünk megőrzése, a kiégés és az együttérzéses kifáradás megelőzése érdekében.  A kognitív terápiás elemekkel ötvözött saját élményű tapasztalattal növelhető a segítő szerepet ellátók rezilienciája, elősegíthető a személyes (és segítő szakemberek számára a terápiás) fejlődés.

Ezen a tanfolyamon áttekintést nyerhetsz azokról a tudományos bizonyítékokról, amik alátámasztják, hogy a mindfulness (tudatos jelenlét) segít a segítőknek

  • kitörni a szorongás, a stressz és kiégés egyre inkább lehúzó spiráljából
  • ehelyett kiaknázni a saját belső erőforrásaikat a stressz okozta terhekkel szembeni lelki ellenállóképesség erősítéséhez, az önmaguk és mások iránti együttérzés növeléséhez és társas kapcsolataik ápolásához.

Ezen a tanfolyamon ráláthatsz arra, hogyan működik a kiégési spirál csapdája, és arra is, hogy milyen kiutat találhatsz, hogyan alakíthatsz ki egy testileg és lelkileg is egészségesebb kapcsolatot önmagaddal és azokkal, akik fontosak számodra, akiket szeretsz, akiknek segítesz.

Ez a gyakorlat orientált, saját élményű tanfolyam egy képzett mindfulness oktató és egy kognitív terápiában jártas pszichoterápiás szakember vezetésével lehetőséget ad a mindfulness módszerek áttekintésére és arra, hogy saját élményű tapasztalatot szerezz arról, hogy miben segítheti a segítőket a mindfulness (éber jelenlét) gyakorlása. A tanultak elmélyítéséhez és hosszú távú sikeréhez nagyban hozzájárulhat az otthoni napi rendszerességgel végzett meditáció és az összes (mind a 6) alkalmon való részvétel.

Ez a saját élményű „zsigeri” tapasztalat a legerősebb motiváció arra, hogy a mindfulness egyfajta hétköznapi készséggé, életünk részévé váljon, és testileg-lelkileg- szellemileg egyaránt, EGÉSZ-ségesen jelen lehessünk, pillanatról pillanatra. Ezzel nemcsak a saját személyes JÓL-LÉTünk karbantartását segíthetjük. A segítő kapcsolatban való jelenlét gyakorlásával a szeretteinkkel, gondozottjainkkal való kapcsolatban is felfrissülést hozhat.

Kell ennél jobb kezdet a 2020-as évre?

A tanfolyamra bárki jelentkezhet, emellett pszichiáterek és pszichológusok számára 32 CME ponttal akkreditált, 16 órás képzésnek is minősül. OFTEX kódszáma: SE-TK/2020.I./00086.

Csoportlétszám: minimum 10 fő, maximum 15 fő.

A jelentkezők a részvételi díj átutalásával tudják a csoportban a helyüket biztosítani. A megadott létszámkeret betelte után már csak esetleges lemondás esetén lehet bekerülni.

  • Részvételi díj: 50.000 Ft (A díj tartalmazza az előzetes fél-egyórás egyéni interjút, a 6 x 2 órás csoportos képzésen való részvételt, az átadott nyomtatott és a találkozások közti időben küldött  digitális anyagokat (olvasnivalók és vezetett meditációs hanganyagok).
  • A részvételi díj befizetésének módja: előzetes átutalás
  • Bankszámlaszám: Dr. Nyitray Kornélia OTP 11773023-00157803 / Közlemény:  jelentkező neve – kiválasztott mindfulness tanfolyam címe

Jelentkezési határidő: 2020.01.21

Szeretettel várunk!

A helyszín: Kapcsolat Ambulancia (1062 Budapest, Bajza utca 56.)

Kapcsolat Ambulancia

 

A tanfolyamot vezeti:

Dr. Purebl György, PhD, pszichiáter és pszichoterápiás szakorvos

 

 

 

 

 

Dr. Purebl György, PhD, pszichiáter és pszichoterápiás szakorvos

Dr. Nyitray Kornélia, orvos, mindfulness oktató

 

 

 

 

 

 

 

Dr. Nyitray Kornélia, orvos, mindfulness oktató

JELENTKEZÉS:

Tetszett? Oszd meg másokkal is!